Facebook Instagram Twitter

For tre år siden havde vi en magisk byggelegeplads ved Brobjergskolen i Aarhus og nu er vi superglade for at kunne genåbne byggelegepladsen VILDSKABEN i nyt, ukendt land!

I efterårsferien slår VILDSKABEN portene op på Baunes plads og vi håber at I kommer og saver, hamrer, bygger, maler, forvandler og smadrer (næsten) alt det I vil.

Det er gratis at være med, men man skal være mindst to: Et barn og en voksen, for VILDSKABEN kan være farlig, så man skal passe lidt på. Til gengæld kan du bygge lige så vildt du vil.
Husk at tage gammelt tøj på, især hvis I kommer om eftermiddagen...Den Sidste Time:
Hver dag fra kl. 15-16 er det tid til Den Sidste Time. Her bliver der ekstra vildt, beskidt eller mærkeligt i Vildskaben:

Søndag laver vi Schweitzisk Kridt-Rivning

Mandag laver vi svingtræ

Tirsdag handler om Mudder

Onsdag er der endnu mere Mudder

Torsdag kaster vi med malingbomber

Fredag kaster vi med malingbomber igen

Lørdag laver vi svingtræ og lukker VILDSKABENVILDSKABEN er åben fra søndag D. 16. til lørdag D. 22. oktober - Alle dage mellem kl. 10.00-16.00
VILDSKABEN er blevet til med støtte af Børnekulturhuset.
Tak til Ejendomme,Teknik og Miljø, Aarhus Kommune for lån af pladsen.D. 10.-12. oktober
PAPHAT
Herning Bibliotek


Hvis du kender et barn, der går i skole i Herning Kommune, kender du et heldigt menneske! Vi har nemlig lavet en slags spil til skolebørn for Herning Bibliotekerne. Det hedder PAPHAT og jo længere du spiller det, jo federe en hat vinder du, for du bygger den nemlig selv!

Selv hvis du ikke er skolebarn i Herning, kan du stadig nyde alle paphattene, for de bliver udstillet På Herning Bibliotek til børnefolkemødet D. 10.-12. oktober.

Læs mere om børnefolkemødet og PAPHAT her.Læselyst og Læserum

I starten af 2022 blev vi, sammen med 5 andre kunstnere/designere udvalgt om at udvikle en prototype til projektet Læselyst & Læserum.
Læselyst & Læserum er et projekt under Kolding Bibliotek. Det er støttet af Slots- og kulturstyrelsen og opgaven lød: Skab et rum der får børn til at finde glæden og værdien ved at læse.

Vi lavede et vanvittigt kompliceret og magisk system der starter i en stor, rød lysekrone - læs hele historien her.


Vildskaben - en psykogeografisk byggelegeplads

I 2019 åbnede vi den psykogeografiske byggelegeplads Vildskaben.
Det psykogeografiske vil sige, at i stedet for at lave placemaking, tager vi stemninger fra stedet og forstærker dem til en leg og en slags historie. Dem der kommer og bygger er med i historien - også selvom de måske ikke ved hvad vores psykogeogrfiske tanker er, for byggelegepladser kan så meget mere end vi tror.

Vildskaben har, indtil videre, eksisteret ét sted, på ét tidspunkt, men nu har vi lavet en Instagramprofil der lige så stille bevæger sig igennem Vildskabens liv - den er selvfølgelig lavet i et håb om at vi kan lave en ny inkarnation af Vildskaben.
Måske flyder den næste udgave på Silkeborgsøerne, måske er det en strandlejr på den Jydske Vestkyst? Følg med på Instagram

Eller læs lidt mere om Vildskaben her.
Alder:Voksne
Format: Drop-in
Pris:6000,- for to timer

Læs om alle de andre lege vi har, som er pakket og klar til at blive leget her.


I starten af 2020 udviklede vi en stor 3-dages festival for spil lavet af pap sammen med Billund, Herning og Silkeborg Bibliotekers maker-spaces - vi kaldte den PAPALAPAP.

Et par år tidligere, Havde vi åbnet vores pap-baserede perlepladearkade i Billund. Derfor blev vi spurgt om vi ville udvikle festivalen og materialerne der skulle hjælpe børnene igang med at lave deres egne spil. Det ville vi meget, meget gerne, for pap er et fantastisk materiale at lege med.

At opfinde et spil og få det til at virke, kan også være en slags spil. Derfor udviklede vi legende mini-spil der skulle hjælpe børnene med at få idéer og lære materialet at kende.Vi lavede plakater med tips og tricks, vi trykte forklæder til alle de gode folk på landets biblioteker som vi ville uddanne til PAP-professorer på en stor, legende vidensdag.

Vi trykte klistermærker og verdens bedste PAPALAPAP-tape. Vi pakkede papkasser med elastikker, magneter, optræksbiler og alt muligt andet man kan bruge når man skal opfinde et spil. Vi nåede endda en to-dages test-workshop i februar 2020 hvor børnene byggede kuglebanetårne og kæmpetetris, labyrinter, et fodr-robotten-spil og et ret kaotisk ble-spil... Men så forsvandt muligheden for at lave festivaller og PAPALAPAP blev aflyst.Da projektet blev skrinlagt, var alle materialerne allerede færdige så de tilmeldte biblioteker fik deres pakker med elastikker, inspiration, tips, tricks og PAP-professor-forklæder der bare venter på at blive pakket ud og taget på.
Småspillene der hjælper dem der mangler en idé er selvforklarende, plakaterne med tips og tricks skal bare læses og afprøves, så er du PAP-professor.

Så måske vil der alligevel blive holdt PAP-fester ude på landets biblioteker?Det håber vi, for alle kreative børn og deres voksne har brug for at vide hvad man kan med pap.
Det er et genialt materiale: Det er stort set gratis, der er masser af det og det kan være den korteste vej fra idé til noget man kan røre ved, spille med, undersøge, skille ad igen, forbedre og rette til.

Og hvis du og dit bibliotek kunne tænke sig hjælp til at få en PAP-fest igang, så kommer vi gerne.
Vi foreslår to måder at gøre det på:

Uddannelse til PAPprofessor
Her afprøver I idématerialet, lærer alle teknikkerne fra plakaterne og bygger mindst et spil sammen ét medlem af en hemmelig klub. 3 timer for op til 8 personer: 4.500,- ekskl. moms + transport.
(Flere biblioteker kan evt. slå sig sammen. Kan gennemføres online, men det kræver at I har lidt plads til pap.)

2 dages PAPALAPAP med børnene
2 medlemmer fra en hemmelig klub styrer slagets gang over to dage á 4 timer 20.000,- ekskl. moms, materialer og transport.

Vi tager selv forklæder med - ikke alle helte har kappen bagpå.

Vi er på Instagram!

Modtag højst hemmelige nyheder:Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Facebook Share in an email