Facebook Twitter

Ny leg: Mindebyttebørsen

I Mindebyttebørsen kan man bytte et gammelt minde, som man tænker andre kan have glæde af, med et nyt, gammelt minde der har tilhørt én der har gjort det samme.

Gennem en legende bureakratisk process registrerer man sit minde, får det godkendt og vælger et nyt - det er selvfølgelig tilladt at kigge minderne igennem inden man vælger hvilket et man vil have med hjem.

Mindebyttebørsen handler i lige så stor grad om om at fortælle historier, som det handler om at få fortalt historier.

Billedet viser en version vi legede til Maker Faire, hvor fokus var på hjernen, men rammerne og udklædningen kan variere, hvis scenen er en anden.

Bemærk at legen er for voksne. Ikke fordi indholdet ikke er børnevenligt, men børns nostalgi er meget anderledes end voksnes. Mindebyttebørsen er især god med ældre og ville kunne fungere godt på f. eks. plejehjem.

Alder:Voksne
Format: Drop-in
Pris:6000,- for to timer

Læs om alle de andre lege vi har, som er pakket og klar til at blive leget her.


Lån en hjerne på biblioteket!

Vi har arbejdet på det her i et helt, langt, mærkeligt år, siden Randi Heide fra Maker Faire Temaet kontaktede os. Det bliver sært ikke at have det her monstrum i vores værksted, men nu skal DU have det. Nu kan du nemlig låne en hjerne, hvis du står og mangler nye, gamle minder, tanker eller idéer til for eksempel en PhD, et eventyr eller en hule i skoven.

Meget passende finder du hjernen på Hovedbiblioteket i Dokk1. Den er nem at finde, da den er ret stor og ligner en lyserød valnød.
Når du finder hjernen, skal du kravle ind mellem dens ben og rejse dig op, så er din hjerne nemlig perfekt placeret inde i lånehjernen og du kan udforske alle tankerne, minderne og idéerne.Det kan være forvirrende at bruge to hjerner og det vil føles lidt som at være alene i et fremmed hus, men giv dig tid til at vænne dig til at tænke sammen med den ekstra hjerne. Alle hjerne er forskellige og du kan ikke regne med at du forstår det hele med det samme. På den anden side vil du opdage at din oprindelige hjerne og bibliotekets lånehjerne har mere til fælles end du tror.

Vær opmærksom på, at hjernen ikke kan hjælpe dig med viden, kun tanker, minder og idéer. Biblioteket har masser af bøger om viden, som du er velkommen til at låne med hjem.Vi elsker wunderkamre og alkymi - ting som eftertiden typisk afviser som useriøse og latterlige, men vi skylder dem meget: Da man fjernede magien fra alkymien, blev den til naturvidenskab og wunderkamre var forløbere for museerne, inden museerne udelukkende blev repræsentanter for sandheden.
(Og hvis du kan lide opera og porcelæn - det kan du også takke alkymien for.)

Magien, forundringen og alkymiens tanke om at kombinere elementer i de rette mængder er vigtigere end nogensinde. Vi har udtænkt vores egen alkymi til wunderkammeret, men i stedet for elementerne Jord, Ild, Luft og Vand, består idéernes alkymi af Minder, Skygger, Forklædninger og Det Ukendte.Alkymien og wunderkamrene beskriver begge et væsentligt tidspunkt i en ny tanke eller idés tilblivelse: Tidspunktet før tanken er fastlåst i en endelig form, tidspunktet hvor den er i fluks og kan blive til alt muligt - starten på en hule, et eventyr, en PhD - det er dét tidpunkt der for evigt eksisterer inde i Hovedbibliotekets hjerne, som alle er velkomne til at låne.Kom til snig-åbning D. 29 september fra kl. 17.00-19.00 hvor vi også har snacks, souvenirs og snak.

Wunderkammeret kan besøges til Maker Faire AarhusDokk1 i Aarhus i den første weekend i efterårsferien (D. 16. + 17. Oktober)
Projektet er et samarbejde med Aarhus Biblioteker.

I starten af 2020 udviklede vi en stor 3-dages festival for spil lavet af pap sammen med Billund, Herning og Silkeborg Bibliotekers maker-spaces - vi kaldte den PAPALAPAP.

Et par år tidligere, Havde vi åbnet vores pap-baserede perlepladearkade i Billund. Derfor blev vi spurgt om vi ville udvikle festivalen og materialerne der skulle hjælpe børnene igang med at lave deres egne spil. Det ville vi meget, meget gerne, for pap er et fantastisk materiale at lege med.

At opfinde et spil og få det til at virke, kan også være en slags spil. Derfor udviklede vi legende mini-spil der skulle hjælpe børnene med at få idéer og lære materialet at kende.Vi lavede plakater med tips og tricks, vi trykte forklæder til alle de gode folk på landets biblioteker som vi ville uddanne til PAP-professorer på en stor, legende vidensdag.

Vi trykte klistermærker og verdens bedste PAPALAPAP-tape. Vi pakkede papkasser med elastikker, magneter, optræksbiler og alt muligt andet man kan bruge når man skal opfinde et spil. Vi nåede endda en to-dages test-workshop i februar 2020 hvor børnene byggede kuglebanetårne og kæmpetetris, labyrinter, et fodr-robotten-spil og et ret kaotisk ble-spil... Men så forsvandt muligheden for at lave festivaller og PAPALAPAP blev aflyst.Da projektet blev skrinlagt, var alle materialerne allerede færdige så de tilmeldte biblioteker fik deres pakker med elastikker, inspiration, tips, tricks og PAP-professor-forklæder der bare venter på at blive pakket ud og taget på.
Småspillene der hjælper dem der mangler en idé er selvforklarende, plakaterne med tips og tricks skal bare læses og afprøves, så er du PAP-professor.

Så måske vil der alligevel blive holdt PAP-fester ude på landets biblioteker?Det håber vi, for alle kreative børn og deres voksne har brug for at vide hvad man kan med pap.
Det er et genialt materiale: Det er stort set gratis, der er masser af det og det kan være den korteste vej fra idé til noget man kan røre ved, spille med, undersøge, skille ad igen, forbedre og rette til.

Og hvis du og dit bibliotek kunne tænke sig hjælp til at få en PAP-fest igang, så kommer vi gerne.
Vi foreslår to måder at gøre det på:

Uddannelse til PAPprofessor
Her afprøver I idématerialet, lærer alle teknikkerne fra plakaterne og bygger mindst et spil sammen ét medlem af en hemmelig klub. 3 timer for op til 8 personer: 4.500,- ekskl. moms + transport.
(Flere biblioteker kan evt. slå sig sammen. Kan gennemføres online, men det kræver at I har lidt plads til pap.)

2 dages PAPALAPAP med børnene
2 medlemmer fra en hemmelig klub styrer slagets gang over to dage á 4 timer 15.000,- ekskl. moms + transport.

Vi tager selv forklæder med - ikke alle helte har kappen bagpå.

Vi er på Instagram!

Modtag højst hemmelige nyheder:Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Facebook Share in an email