Facebook Instagram Twitter

Se deroppe øverst!

Lige for tiden har vi tid til at rydde op og ordne småting. Værkstedet kræver ikke en forklaring når vi har gæster og ting der ikke længere virkede, virker igen.Vi har ingen enorme hjerner, store lysekroner eller indadvendte legepladser stående i vejen.

Vi har også fået lavet et rigtigt link til vores Instagram! Det er deroppe i toppen sammen med F'et der fører til Facebook og fuglen der fører til Twitter.

Nu skal vi til at rydde op i vores bøger - måske kommer der et lille bogsalg ud af det...

Den Indadvendte Legeplads er tilbage!

Indtil efteråret begynder at blive mørkt, kan du igen besøge Den Indadvendte Legeplads Ingerslevs Boulevard i Århus.

Hvis du ikke kender byens mindste legeplads, så synes vi at du skal besøge den!
Ellers kan du læse mere om den lige her!

I samarbejde med Århus KommuneSkal vi lege?

Det ser ud til at vi kan lege lidt igen og vi har en række lege pakket og klar til at blive leget.
Se dem alle her.

Én leg vi især gerne vil ud at lege er Historiereparatoriet som vi fandt på, specifikt til biblioteker, for et par år siden. Desværre har vi kun kunnet lege den en enkelt, helt fantastisk gang på i det dejlige Maltfabrikken i Ebeltoft.

Og hvad er Historiereparatoriet så?

Jo, ser du, nogle gange bliver bibliotekets bøger slidt op, går i stykker eller fylder pludseligt for meget.
I historiereparatoriet bliver historierne repareret, ikke bøgerne, men historierne.Deltagerne forvandler bibliotekets kasserede bøger til nye historier. Måske kommer der en heltinde fra en anden historie ind i handlingen? Eller bedstemor spiser ulve og Rødhætte er en gammel mand? Eller måske bliver du selv skrevet ind i historien?Alt dette gør vi ved hjælp af kollage-materialer fra andre bøger, små mini-spil og tekststumper der flettes ind i de gamle bøger.
Deltagerne bruger cut-up-teknikker der både arbejder med billede og tekst og det hele drager referencer til både Dada Terry Gilliam og William Burroughs.Projektet engagerer deltagerne i historiefortælling samt udfordrer og stimulerer deres fantasi og nysgerrighed ved at arbejde på en måde der hurtigt skaber et taktilt resultat.
Og så skal vi ikke undervurdere glæden ved at ødelægge ting man normalt skal passe på og sætte dem sammen til nye eventyr og hackede historier.

Pris: 8.000,- + moms og en stak af bibliotekets kasserede bøger for tre timer.Vildskaben - en psykogeografisk byggelegeplads

I 2019 åbnede vi den psykogeografiske byggelegeplads Vildskaben.
Det psykogeografiske vil sige, at i stedet for at lave placemaking, tager vi stemninger fra stedet og forstærker dem til en leg og en slags historie. Dem der kommer og bygger er med i historien - også selvom de måske ikke ved hvad vores psykogeogrfiske tanker er, for byggelegepladser kan så meget mere end vi tror.

Vildskaben har, indtil videre, eksisteret ét sted, på ét tidspunkt, men nu har vi lavet en Instagramprofil der lige så stille bevæger sig igennem Vildskabens liv - den er selvfølgelig lavet i et håb om at vi kan lave en ny inkarnation af Vildskaben.
Måske flyder den næste udgave på Silkeborgsøerne, måske er det en strandlejr på den Jydske Vestkyst? Følg med på Instagram

Eller læs lidt mere om Vildskaben her.


Ny leg: Mindebyttebørsen

I Mindebyttebørsen kan man bytte et gammelt minde, som man tænker andre kan have glæde af, med et nyt, gammelt minde der har tilhørt én der har gjort det samme.

Gennem en legende bureakratisk process registrerer man sit minde, får det godkendt og vælger et nyt - det er selvfølgelig tilladt at kigge minderne igennem inden man vælger hvilket et man vil have med hjem.

Mindebyttebørsen handler i lige så stor grad om om at fortælle historier, som det handler om at få fortalt historier.

Billedet viser en version vi legede til Maker Faire, hvor fokus var på hjernen, men rammerne og udklædningen kan variere, hvis scenen er en anden.

Bemærk at legen er for voksne. Ikke fordi indholdet ikke er børnevenligt, men børns nostalgi er meget anderledes end voksnes. Mindebyttebørsen er især god med ældre og ville kunne fungere godt på f. eks. plejehjem.

Alder:Voksne
Format: Drop-in
Pris:6000,- for to timer

Læs om alle de andre lege vi har, som er pakket og klar til at blive leget her.


I starten af 2020 udviklede vi en stor 3-dages festival for spil lavet af pap sammen med Billund, Herning og Silkeborg Bibliotekers maker-spaces - vi kaldte den PAPALAPAP.

Et par år tidligere, Havde vi åbnet vores pap-baserede perlepladearkade i Billund. Derfor blev vi spurgt om vi ville udvikle festivalen og materialerne der skulle hjælpe børnene igang med at lave deres egne spil. Det ville vi meget, meget gerne, for pap er et fantastisk materiale at lege med.

At opfinde et spil og få det til at virke, kan også være en slags spil. Derfor udviklede vi legende mini-spil der skulle hjælpe børnene med at få idéer og lære materialet at kende.Vi lavede plakater med tips og tricks, vi trykte forklæder til alle de gode folk på landets biblioteker som vi ville uddanne til PAP-professorer på en stor, legende vidensdag.

Vi trykte klistermærker og verdens bedste PAPALAPAP-tape. Vi pakkede papkasser med elastikker, magneter, optræksbiler og alt muligt andet man kan bruge når man skal opfinde et spil. Vi nåede endda en to-dages test-workshop i februar 2020 hvor børnene byggede kuglebanetårne og kæmpetetris, labyrinter, et fodr-robotten-spil og et ret kaotisk ble-spil... Men så forsvandt muligheden for at lave festivaller og PAPALAPAP blev aflyst.Da projektet blev skrinlagt, var alle materialerne allerede færdige så de tilmeldte biblioteker fik deres pakker med elastikker, inspiration, tips, tricks og PAP-professor-forklæder der bare venter på at blive pakket ud og taget på.
Småspillene der hjælper dem der mangler en idé er selvforklarende, plakaterne med tips og tricks skal bare læses og afprøves, så er du PAP-professor.

Så måske vil der alligevel blive holdt PAP-fester ude på landets biblioteker?Det håber vi, for alle kreative børn og deres voksne har brug for at vide hvad man kan med pap.
Det er et genialt materiale: Det er stort set gratis, der er masser af det og det kan være den korteste vej fra idé til noget man kan røre ved, spille med, undersøge, skille ad igen, forbedre og rette til.

Og hvis du og dit bibliotek kunne tænke sig hjælp til at få en PAP-fest igang, så kommer vi gerne.
Vi foreslår to måder at gøre det på:

Uddannelse til PAPprofessor
Her afprøver I idématerialet, lærer alle teknikkerne fra plakaterne og bygger mindst et spil sammen ét medlem af en hemmelig klub. 3 timer for op til 8 personer: 4.500,- ekskl. moms + transport.
(Flere biblioteker kan evt. slå sig sammen. Kan gennemføres online, men det kræver at I har lidt plads til pap.)

2 dages PAPALAPAP med børnene
2 medlemmer fra en hemmelig klub styrer slagets gang over to dage á 4 timer 20.000,- ekskl. moms, materialer og transport.

Vi tager selv forklæder med - ikke alle helte har kappen bagpå.

Vi er på Instagram!

Modtag højst hemmelige nyheder:Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Facebook Share in an email