Den Indadvendte Legeplads

Hvis du går en tur i Aarhus i sommerhalvåret, finder du måske en sær, lille, rød bygning der ligner en mellemting mellem et grantræ i den forkerte farve og et overambitiøst fuglehus.

Det, du har fundet er faktisk en legeplads, men ikke som alle de andre, for det her, er verdens første legeplads til indadvendt leg.

Den Indadvendte Legeplads på Frederiksbjerg.

Traditionelle legepladser er, måske uden at nogen har tænkt over det, lavet til udadvendte, eller ekstroverte, børn: De er lavet for at så mange børn som muligt kan udfordre deres mod og klatreevner, det er steder hvor man tager chancer, steder med masser af liv, larm og vildskab.

Introverte, eller indadvendte børn derimod kan godt lide at lege alene. Deres leg foregår i høj grad i deres egen fantasi, de tænker ofte mere og længere over tingene og de har en god forestillingsevne.

Når du kigger op inde i den indadvendte legeplads, finder du et wunderkammer og en visuel version af vuggevisen bjerget i skoven

Derfor har vi bygget en legeplads der udfordrer hovedet mere end kroppen - et sted hvor man kan drømme, undre sig og finde på i fred og ro. Det er en meget, meget lille legeplads, for her leger man alene.

Den Indadvendte legeplads i Århus er verdens eneste legeplads lavet specifikt til introvert leg.

At være introvert er ikke en diagnose - ikke endnu i hvert fald, men samfundet er i høj grad skruet sammen så det fungerer bedst for de ekstroverte. Nok primært fordi de er billigere og nemmere at have store, åbne kontorlandskaber i stedet for individuelle kontorer, ligesom det er hurtigere at vejlede 5 grupper end 25 elever, men vi føler at vores mentale forskelligheder gør verden mere interessant, derfor lavede vi en alternativ legeplads.

Den Indadvendte legeplads i Århus fungerer også som en maske, for introverte børn kan ofte godt lide at skuespille.

Og når man forlader legepladsen, kravler man under et banner med ordene vær på eventyr for hvis legen foregår inde i hovedet, er hele verden en legeplads.

Lavet i samarbejde med Aarhus Kommune.

Hvis du vil høre mere om indadvendt leg, så send os en mail eller ring på 2674 0242 Vi har også arbejdet med at finde på en legende aktivitet for dem der har svært ved at koncentrere sig i lang tid ad gangen. Det er en workshop, der hedder Paphat!


Podcast med leg for dig/Playful Learning

I foråret 2023 lavede Leg for Dig et et podcast-interview med os om indadvendt leg.