Facebook Twitter

Museum Jorn Expeditionsbog

Vi er fulde af stolthed over at have udarbejdet denne børne-museumss-guide sammen med Museum Jorns Elisabeth Wildt. Den er måske ikke som man ville forvente, men på den anden side - kunst handler om at give tingene et nyt perspektiv og vise folk noget de ikke har set før.

Det kan være sært at møde kunsten - det er ofte et fremmed visuelt sprog end det man møder i hverdagen, på mange måder er det som at besøge et nyt land, så vi valgte at designe et guide - en Expeditionsbog - som effektivt forvandlede museet til et sted der skulle udforskes.

Expeditionsbogen introducerer de unge opdagelsesrejsende til en magisk verden som de gradvist vil blive mere fortrolige med - og som ethvert meningsfyldt eventyr, vil denne rejse forandre de opdagelsesrejsende - de vil se verden og den muligheder anderledes. En del af denne forandring er afspejlet i selve bogen, den vil nemlig forvandle sig efterhånden som man begiver sig gennem museet.Bogens sider, rektangulere og regulere til at begynde med, vil skifte form, elementer vil blive klippet ud og klistret ind andre steder, de flade sider bliver tykkere, tegninger, skriblerier og noter vil fylde bogen og den forvandles til en personlig logbog eller et bogobjekt som, efter besøget, vil minde om ekspeditionen på museet.Den opdagelsesrejsende vil også, rent fysisk blive forvandlet: Expeditionsbogens midtersider kan tages ud og laves om til en maske - denne maske bliver til en helt personlig souvenir som udformes og dekoreres præcis som man vil. På grund af de valg man må foretage sig når man laver masken, vil der ikke være to ens.Hver side i bogen inviterer den opdagelsesrejsende til at lege, eksperimentere og være kreativ. De fleste af disse "invitationer" er meget åbne og gør brug af det vi kalder "kreativ impuls" - en udnyttelse af trangen til at tegne, klippe og klistre når man har "fået lov" og der er blot en subtil antydning at arbejde ud fra. Siderne giver ganske enkelt læserne en uimodståelig mulighed for at lege.En del af disse invitationer til at lege og udforske er mere direkte forbundet til museets værker, som nedenfor hvor man bliver opfordret til at udtænke væsner som kan bo i Månehundens Hule. Månehunden er en keramikfigur som er udstillet i et halvmørkt galleri fuld af Jorns keramikarbejder, den opdagelsesrejsende kan finde inspiration i former, lys og titler fra galleriet.Ved at bruge ekspeditionsformatet, søger vi at undgår den klassiske lærer/elev dynamik man ofte ser i guides, vores Expeditionsbog tager børnene med på et eventyr ud i det uopdagede og beder dem om at bruge deres egne kreativitet, selv se på det hele og forme deres egen mening om kunsten. På en ekspedition skærpes sanserne.

På bagsiden af guiden står der "velkommen hjem". Dette afslutter på poetisk vis eventyret og bringer dem tilbage til det velkendte, men med et anderledes syn på dette velkendte. Samtidig er det også en måde at byde den opdagelsesrejsende velkommen i kunstens verden - at sige at han eller hun har hører hjemme i en verden hvor man kan lege, spørge, tvivle, tænke og skabe alt det man vil.

Kontakt os os gerne for yderligere kommentarer eller adgang til pressebilleder for dette projekt.

Modtag højst hemmelige nyheder:Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Facebook Share in an email