Facebook Twitter

Skal vi lege?

Gennem det sidste år og et par måneder, har vi opfundet, forfinet, forvandlet og forbedret en masse lege og workshops sådan at vi kan lege uafhængigt hvor tryg eller utryg verden er.

Vi har lavet online medaljer og parykker, pling-plang-ritualer der involverer afstandsstænger, gemt materialer så kun deltagerne kunne finde dem, vi har opfundet forsvundne kæledyr og bygget mønstre og monstre.

Vi er klar til at lege, bygge, skabe og forundre når I er!

Se vores samling af lege der er klar til at blive leget lige her!
- og skriv eller ring, hvis vi skal opfinde noget helt nyt.


...eller skal vi opfinde nye lege?

Selvom vi har en bunke lege der er pakket og klar til at lege med det samme, skal der nogle gange noget specielt til. Så finder vi på skræddersyede, tømrerbyggede og bagerbagte lege og workshops - det tager selvfølgelig lidt længere tid og mere arbejde af planlægge. Til gengæld ender man måske med at have et laboratorium der skaber et bogmonster, som det her vi lavede til Silkeborg Bibliotek:...Eller som Skovåndernes Efterårsrengøring med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen hvor vi inviterede børnefamilier ud i skoven, forvandlede dem til skovånder og ryddede op efter menneskene, mens familierne legede i, undersøgte og genfandt skoven.


I starten af 2020 udviklede vi en stor 3-dages festival for spil lavet af pap sammen med Billund, Herning og Silkeborg Bibliotekers maker-spaces - vi kaldte den PAPALAPAP.

Et par år tidligere, Havde vi åbnet vores pap-baserede perlepladearkade i Billund. Derfor blev vi spurgt om vi ville udvikle festivalen og materialerne der skulle hjælpe børnene igang med at lave deres egne spil. Det ville vi meget, meget gerne, for pap er et fantastisk materiale at lege med.

At opfinde et spil og få det til at virke, kan også være en slags spil. Derfor udviklede vi legende mini-spil der skulle hjælpe børnene med at få idéer og lære materialet at kende.Vi lavede plakater med tips og tricks, vi trykte forklæder til alle de gode folk på landets biblioteker som vi ville uddanne til PAP-professorer på en stor, legende vidensdag.

Vi trykte klistermærker og verdens bedste PAPALAPAP-tape. Vi pakkede papkasser med elastikker, magneter, optræksbiler og alt muligt andet man kan bruge når man skal opfinde et spil. Vi nåede endda en to-dages test-workshop i februar 2020 hvor børnene byggede kuglebanetårne og kæmpetetris, labyrinter, et fodr-robotten-spil og et ret kaotisk ble-spil... Men så forsvandt muligheden for at lave festivaller og PAPALAPAP blev aflyst.Da projektet blev skrinlagt, var alle materialerne allerede færdige så de tilmeldte biblioteker fik deres pakker med elastikker, inspiration, tips, tricks og PAP-professor-forklæder der bare venter på at blive pakket ud og taget på.
Småspillene der hjælper dem der mangler en idé er selvforklarende, plakaterne med tips og tricks skal bare læses og afprøves, så er du PAP-professor.

Så måske vil der alligevel blive holdt PAP-fester ude på landets biblioteker?Det håber vi, for alle kreative børn og deres voksne har brug for at vide hvad man kan med pap.
Det er et genialt materiale: Det er stort set gratis, der er masser af det og det kan være den korteste vej fra idé til noget man kan røre ved, spille med, undersøge, skille ad igen, forbedre og rette til.

Og hvis du og dit bibliotek kunne tænke sig hjælp til at få en PAP-fest igang, så kommer vi gerne.
Vi foreslår to måder at gøre det på:

Uddannelse til PAPprofessor
Her afprøver I idématerialet, lærer alle teknikkerne fra plakaterne og bygger mindst et spil sammen ét medlem af en hemmelig klub. 2,5 timer for op til 6 personer: 4.000,- ekskl. moms + transport.
(flere biblioteker i en kommune kan evt. slå sig sammen. Kan gennemføres online, men det kræver at I har lidt plads til pap.)

2 dages PAPALAPAP med børnene
2 medlemmer fra en hemmelig klub styrer slagets gang over to dage á 4 timer 15.000,- ekskl. moms + transport.

Vi tager selv forklæder med - ikke alle helte har kappen bagpå.

Den Indadvendte Legeplads er tilbage!

I år er den igen på Ingerslevs Boulevard og du kan lege, drømme og opfinde inde i den fra D. 30. marts og hele sommeren.

Den Indadvendte Legelplads er et sted hvor man leger alene. Inde i det røde træ finder du alle mulige ting der sætter fantasien og drømmene igang.

Husk at passe på jer selv og dem der kommer efter jer i Den Indadvendte Legeplads.

Læs mere om den herI en lille skov i det nordlige Aarhus kan du lege i et lille skov-museum. her du kan udstille tabte ting, fundne ting og andre skatte og undere.Gennem årene har vi lavet en række udsmykninger, nogle varige, nogle midlertidige, alle inviterede til opdagelse og foto-leg. Det offentlige rum er et fantastisk sted at opleve kunst, mens museerne er lukkede. Det er også en fantastisk måde at indlede samtaler med folk på, for vi er ikke klædt ud som banditter, når vi maler.

Vi har lavet, forvandlet og leget i alternative virkeligheder i mere end 10 år og denne her nye, upraktiske virkelighed - den kan vi også sagtens lege i.Vi er på Instagram!

Modtag højst hemmelige nyheder:Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Facebook Share in an email