Facebook Twitter

Det er blevet koldt og mørkt. Og i år er det en smule koldere og mørkere end det plejer, så måske er det en god idé at skrive et rart julekort til dem du holder rigtigt meget af.

Vi har lavet en lille serie af håndtrykte serigrafiske julekort, som mere præcist forklarer hvad vi føler for hinanden.

Du kan købe dem i vores schhhop, hvor du også finder nogle virkeligt gode julegaver.

Samtidig hjælper du en hemmelig klub. Vi lover at hver en krone vi tjener, vil blive brugt på mere leg og poetisk pjat... (Hvis du kan lide den slags, så læs videre nedenunder.)

Hvis du vil spare portoen, så vælg Christmas Island som land og aftal hvornår du kan hente dem i vores værksted lige i smørklatten af Aarhus. Alle der handler i schhhoppen inden jul, får nogle serigrafisk trykte til-og-fra-kort med.
Ved Drakenbergs Skæg!
I Domkirkens Badehus
D. 29. nov. fra 11.30-15.30

I 1772 døde Christian Jacobsen Drakenberg, men der gik 68 år før han blev begravet i Domkirkens krypt - indtil da lå han til skue i kirken, så alle kunne se ham og snuppe et hår fra hans store, hvide skæg.

Inden han døde, boede Drakenberg i Fiskergade og han var noget helt specielt. Det siges at da han var verdens ældste sømand og Aarhus ældste borger, for da han døde, var han 145 år gammel.

Gennem sit meget, meget lange liv oplevede Drakenberg lidt af hvert og alt muligt: Han var med i flere søslag og på et tidspunkt blev han holdt som slave indtil han flygtede i en jolle. Han kastede Tordenskjolds sværd over et hus fordi han blev sur og han blev engang inviteret til middagsmad hos kongen.

I Domkirkens Badehus laver vi Drakenbergs store skæg om til et landskab og med hjælp fra gamle bøger og blade, fylder vi skægget med alle de fantastiske ting han (måske) så på sine rejser: Alle de for længst forsvundne paladser og spøgelsesskibe, alle de utrolige væsener han er flygtet fra og alle de mærkelige steder han har besøgt...

En maske til din maske

Det er Allehelgenstid og siden mange allerede går med mundbindsmaske, har vi lavet en maske til din maske! En MASKEMASKE!

Download, print ud og mal den så den ser fantastisk ud, tag den på og vis os meget gerne hvordan du ser ud med din #Maskemaske på!

Maskemasken er lavet ud fra de masker Japanske samuraier havde på for at virke ekstra skræmmende.

Download din maskemaske her

Pas på du ikke rører for meget ved dit mundbind og husk at skræmme folk så meget at de holder stor afstand.Vi er på Instagram!Med-det-vons-lege:

Nogle af vores yndlingslege ligger altid pakket og klar til at blive leget, af dem der vil lege lige nu - find dem her
Hvordan leger vi i den nye virkelighed?
En hemmelig klub og Covid-19

Mødet med kunsten og kunstnerisk leg er vigtig.
Især når virkeligheden bliverer usikker. Samtidig er det meget nemt at skære kunsten og legen væk når det hele bliver lidt svært, for kunst og leg virker ikke livsnødvendigt, men det giver næring til sindet og kreativiteten.

I en hemmelig klub, forsøger vi at lege med alt.
Så nu, hvor virkeligheden er en anden, leger vi stadigvæk.Vi må bare gøre det på en lidt anden måde end vi plejer, og det er heller ikke noget problem: Siden marts har vi lavet online-lege-udfordringer og live-streamet workshops om papirparykker, pap-hjelme, fingerdukker af sære Japanske ånder og wunderkamre.I maj fandt vi en sikker måde at afholde vaskeægte workshops på:
I Den Store Kat skubbede De Grå Vagter deltagerne nænsomt rundt med deres specielle afstandstænger. Vagterne udleverede materialer til vindspil med de samme multifunktionelle stænger og sammen lavede vi musik til Den Store Kat.
Du kan se Den Store Kat på Sankt Nicolaus Gade i Aarhus.
Workshoppen er udviklet til Børnekulturhuset og BørnehjælpsdagenVores lege er ofte rolige, eftertænksomme og foregår inde i fantasien - alt sammen noget der fungerer godt i vores nye virkelighed. Vi leger nogle gange med jer, uden at være sammen med jer: Lige nu står Den Indadvendte Legeplads igen på Ingerslevs Boulevard i Aarhus, det er en legeplads til fantasien og dagdrømmene, besøg den hvis du gerne vil besøge en helt anden virkelighed.I en lille skov i det nordlige Aarhus kan du lege i et lille skov-museum. her du kan udstille tabte ting, fundne ting og andre skatte og undere.Gennem årene har vi lavet en række udsmykninger, nogle varige, nogle midlertidige, alle inviterede til opdagelse og foto-leg. Det offentlige rum er et fantastisk sted at opleve kunst, mens museerne er lukkede. Det er også en fantastisk måde at indlede samtaler med folk på, for vi er ikke klædt ud som banditter, når vi maler.

Vi har lavet, forvandlet og leget i alternative virkeligheder i mere end 10 år og denne her nye, upraktiske virkelighed - den kan vi også sagtens lege i.

Modtag højst hemmelige nyheder:Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Facebook Share in an email