Facebook Twitter

Monsterlaboratoriet

12-14. oktober
Silkeborg Bibliotek
10.00-14.00

Kom indenfor i monsterlaboratoriet!
Sammen skal vi skabe et kæmpe læsemonster lavet af alle de skrækkeligste dele, stumper og stykker vi kan finde i bibliotekets gamle, glemte bøger.

Vi skærer og klipper alle de mest uhyrlige dele ud af bøgerne og forvandler dem til monstrets skællede hud og stirrende øjne. Vi fylder dens mund med hæslige hugtænder og bidende bandeord og ind i monstrets mave propper vi alle de hovedpersoner, heltinder og følgesvende, som monstret har ædt!
Bare rolig, der er også plads til dig derinde...

Det er gratis, Corona-sikret og alle er velkomne til at komme og bygge med - bare mød op på Silkeborg BibliotekFestival for Strandede Lege

16-17. oktober
Sydstanden ved Den Permanente
12.00-16.00

Den sidste solbader er forlængst taget hjem og nu skal stranden bruges til noget andet. Derfor inviterer vi børn, forældre og bedsteforælde i alle aldre til en minifestival for strandlege:

Bobleheksen bruger sine sydende og boblende boblegryde og dobbelt-bobbel-tryllestave til at lave kæmpebobler, som danser ud over havet.

Liam fra Nilsens Museum hjælper dig med at bygge strandens bedste kuglebane, der føres gennem sandslotte, ned i dybe huller og over voldgrave, stokke og sten.

Sammen med En hemmelig klub kan du efterlade mystiske aftryk på stranden, enten ved at låne deres helt specielle fodsporsforfalskere eller ved at tegne i sandet med deres store river.

Besøg også en hemmelig klubs strand-skattekontor hvor du kan få de strand-skatte du har fundet vurderet og forklaret.

Det hele er gratis, så klæd dig på til vejret, pak en god madpakke og tag til stranden syd for Den Permanente.
Støttet af Børnekulturhuset

Med-det-vons-lege:

Nogle af vores yndlingslege ligger altid pakket og klar til at blive leget, af dem der vil lege lige nu - find dem her
Hvordan leger vi i den nye virkelighed?
En hemmelig klub og Covid-19

Mødet med kunsten og kunstnerisk leg er vigtig.
Især når virkeligheden bliverer usikker. Samtidig er det meget nemt at skære kunsten og legen væk når det hele bliver lidt svært, for kunst og leg virker ikke livsnødvendigt, men det giver næring til sindet og kreativiteten.

I en hemmelig klub, forsøger vi at lege med alt.
Så nu, hvor virkeligheden er en anden, leger vi stadigvæk.Vi må bare gøre det på en lidt anden måde end vi plejer, og det er heller ikke noget problem: Siden marts har vi lavet online-lege-udfordringer og live-streamet workshops om papirparykker, pap-hjelme, fingerdukker af sære Japanske ånder og wunderkamre.I maj fandt vi en sikker måde at afholde vaskeægte workshops på:
I Den Store Kat skubbede De Grå Vagter deltagerne nænsomt rundt med deres specielle afstandstænger. Vagterne udleverede materialer til vindspil med de samme multifunktionelle stænger og sammen lavede vi musik til Den Store Kat.
Du kan se Den Store Kat på Sankt Nicolaus Gade i Aarhus.
Workshoppen er udviklet til Børnekulturhuset og BørnehjælpsdagenVores lege er ofte rolige, eftertænksomme og foregår inde i fantasien - alt sammen noget der fungerer godt i vores nye virkelighed. Vi leger nogle gange med jer, uden at være sammen med jer: Lige nu står Den Indadvendte Legeplads igen på Ingerslevs Boulevard i Aarhus, det er en legeplads til fantasien og dagdrømmene, besøg den hvis du gerne vil besøge en helt anden virkelighed.I en lille skov i det nordlige Aarhus kan du lege i et lille skov-museum. her du kan udstille tabte ting, fundne ting og andre skatte og undere.Gennem årene har vi lavet en række udsmykninger, nogle varige, nogle midlertidige, alle inviterede til opdagelse og foto-leg. Det offentlige rum er et fantastisk sted at opleve kunst, mens museerne er lukkede. Det er også en fantastisk måde at indlede samtaler med folk på, for vi er ikke klædt ud som banditter, når vi maler.

Vi har lavet, forvandlet og leget i alternative virkeligheder i mere end 10 år og denne her nye, upraktiske virkelighed - den kan vi også sagtens lege i.

Modtag højst hemmelige nyheder:Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Facebook Share in an email