Facebook Twitter

Den Store Kat
Aarhus
frem til 31. maj

Igen i år er der dukket noget meget mystisk op i byen!
En stor, mærkelig, sort kat står i en forladt have.

Når vinden blæser, kan du høre kattens klingklangende melodi.

Alle lydene er lavet af familier der besøgte katten D. 9. maj og fik pakker med materialer udleveret af de grå katte-vagter om som så byggede et vindspil til katten.

Hvis du selv har lavet et vindspil, er du meget velkommen til at hænge det på katten - den står her hele maj, for det er nemlig en maj-kat.

Lavet i samarbejde med Børnekulturhuset


Kling-Klang-ritualet!

Denne vindspilsworkshop kom til verden i maj 2020 - lige da Covid-19 gik på en lille sommerpause.
Vi stillede en stor, symbolsk kat op i den have der havde huset byggelegepladsen Vildskaben et halvt år tidligere. (Det er den du kan læse om ovenover, den vendte nemlig tilbage i år.)
"Den Store Kat" inviterede familier til at komme og lave vindspil, så den kunne lave musik og byde sommeren velkommen.

I projektet forvandlede vi dét at holde fysisk afstand, til en leg - og uanset om vi skal være en meter fra hinanden, eller ej, er legen sjov: Kling-klang-ritualet er bevogtet af uniformerede, grå vagter med lange stænger, der kan bruges til at udlevere materialepakker med, de kan også skubbe folk hen til de bedste pladser og så er stængerne praktiske hvis de færdige vindspil skal hænge højt oppe.

Det er ikke kune afstanden vi leger med: Legen er fuld af små og store ritualer. "Historien" om hvorfor der skal laves vindspil - og hvor de skal hænges op - kan vi tilpasse til jeres forhold. Det er måske parkens ældste træ der mangler lidt kling-klangmusik, eller en portal til et specielt sted der skal markeres, eller et mørkt hjørne der skal holdes fri fra skumle væsner...

Alder:Alle
Format: Drop-in
Pris:8000,- for tre timer og 50 materialepakker


Tinkering World Tour: Aarhus
D. 19 maj - Online

Tinkering World Tour kommer til Aarhus og besøger Nilsen Museum, Dokk1s maker space og en hemmelig klub!

Sammen med deltagerne, skal vi lave noget der forvandler det sted vi bor, til noget lidt mere magisk, uanset hvor det så end er, så kom og vær med til en helt ny, og ret lille, verdensomspændende workshop.

Tinkering World Tour er en række live, online besøg hos steder og mennesker der arbejder med at pille ting fra hinanden, sætte ting sammen, formidle begejstring og skabe noget nyt ud fra ingenting - eller meget lidt.

Det foregår online, læs mere om Tinkering World Tour og tilmeld dig herI starten af 2020 udviklede vi en stor 3-dages festival for spil lavet af pap sammen med Billund, Herning og Silkeborg Bibliotekers maker-spaces - vi kaldte den PAPALAPAP.

Et par år tidligere, Havde vi åbnet vores pap-baserede perlepladearkade i Billund. Derfor blev vi spurgt om vi ville udvikle festivalen og materialerne der skulle hjælpe børnene igang med at lave deres egne spil. Det ville vi meget, meget gerne, for pap er et fantastisk materiale at lege med.

At opfinde et spil og få det til at virke, kan også være en slags spil. Derfor udviklede vi legende mini-spil der skulle hjælpe børnene med at få idéer og lære materialet at kende.Vi lavede plakater med tips og tricks, vi trykte forklæder til alle de gode folk på landets biblioteker som vi ville uddanne til PAP-professorer på en stor, legende vidensdag.

Vi trykte klistermærker og verdens bedste PAPALAPAP-tape. Vi pakkede papkasser med elastikker, magneter, optræksbiler og alt muligt andet man kan bruge når man skal opfinde et spil. Vi nåede endda en to-dages test-workshop i februar 2020 hvor børnene byggede kuglebanetårne og kæmpetetris, labyrinter, et fodr-robotten-spil og et ret kaotisk ble-spil... Men så forsvandt muligheden for at lave festivaller og PAPALAPAP blev aflyst.Da projektet blev skrinlagt, var alle materialerne allerede færdige så de tilmeldte biblioteker fik deres pakker med elastikker, inspiration, tips, tricks og PAP-professor-forklæder der bare venter på at blive pakket ud og taget på.
Småspillene der hjælper dem der mangler en idé er selvforklarende, plakaterne med tips og tricks skal bare læses og afprøves, så er du PAP-professor.

Så måske vil der alligevel blive holdt PAP-fester ude på landets biblioteker?Det håber vi, for alle kreative børn og deres voksne har brug for at vide hvad man kan med pap.
Det er et genialt materiale: Det er stort set gratis, der er masser af det og det kan være den korteste vej fra idé til noget man kan røre ved, spille med, undersøge, skille ad igen, forbedre og rette til.

Og hvis du og dit bibliotek kunne tænke sig hjælp til at få en PAP-fest igang, så kommer vi gerne.
Vi foreslår to måder at gøre det på:

Uddannelse til PAPprofessor
Her afprøver I idématerialet, lærer alle teknikkerne fra plakaterne og bygger mindst et spil sammen ét medlem af en hemmelig klub. 2,5 timer for op til 6 personer: 3.000,- ekskl. moms + transport.
(flere biblioteker i en kommune kan evt. slå sig sammen. Kan gennemføres online, men det kræver at I har lidt plads til pap.)

2 dages PAPALAPAP med børnene
2 medlemmer fra en hemmelig klub styrer slagets gang over to dage á 4 timer 15.000,- ekskl. moms + transport.

Vi tager selv forklæder med - ikke alle helte har kappen bagpå.

Den Indadvendte Legeplads vender tilbage!

Vinteren er næsten forbi og det er på tide at Den Indadvendte Legeplads dukker op for fjerde gang.

I år er den igen på Ingerslevs Boulevard og du kan lege, drømme og opfinde inde i den fra D. 30. marts og hele sommeren.

Den Indadvendte Legelplads er et sted hvor man leger alene. Inde i det røde træ finder du alle mulige ting der sætter fantasien og drømmene igang.

Husk at passe på jer selv og dem der kommer efter jer i Den Indadvendte Legeplads.

Læs mere om den her

Playful Creative Summit

Vi er superduperglade for at være med på på online-konferencen Playful Creative Summit D. 21. - 25. April!

Vi taler om indadvendt leg, kreativitet og hvorfor alkymi er bedre end "best practice"...

Foredraget er optaget på forhånd og det er gratis at høre vores, og de andre taleres oplæg når de bliver vist under konferencen, men man vil ikke kunne stille spørgsmål. Hvis du i stedet køber et access-pass, får du adgang til ekstra godter oven i de gratis godter - workshops, live diskussioner og et helt års adgang til alle oplæg.

Hvis du køber et, så brug gerne det her link, for så støtter du en hemmelig klub med en bid af billetprisen.

NY LEG: Kollageudfordringen!

Kollageudfordringen er - præcis som navnet siger - en sjov udfordring hvor du til slut, har lavet din egen, fabelagtige kollage.
Undervejs i workshoppen lærer du tips, tricks og idéer - deltagerne kan også vise hvad de laver og spørge os og hinanden og kommentere på hinandens kollager.
Workshoppen kan tilpasses - den på billedet blev lavet for voksne en aften på Godsbanen i Aarhus. Her hyggede deltagerne sig med en øl mens de arbejdede og de indrammede deres værk, da det var færdigt.
Vi kan også finde på et tema for udfordringen - det gør det lidt lettere.

Kollageudfordringen egner sig godt som online workshop over Zoom, Teams eller Meet. Deltagerne henter stumperne og stykkerne for det går løs, eller får dem tilsendt inden workshoppen.

Alder: fra 8 år, men egner sig også supergodt til voksne

Format 1: Fast starttidspunkt (virker også online)
Varighed: 1-1,5 time
Pris: 3.600,-
inkl. materialepakker til op til 20 deltagere (flere pakker kan tilkøbes), ekskl. rammer og evt. forsendelse.

Format 2: Drop-in (virker ikke online)
Varighed: 3 timer
Pris: 7.000,-

Online workshop: Medaljemageriet

En af de lege/workshops der har været mest oplagt at forvandle til et online-arrangement, er vores medaljemageri, hvor deltagerne laver den medalje som dronningen ikke har opdaget at de har fortjent.

Siden foråret har vi lavet medaljer på engelsk, dansk og tysk, vi har lavet dem med voksne, vi har lavet dem med børn, I december lavede vi en skræddersyet medaljeworkshop for voksne der skulle huske de børn de engang var.

Det Online Medaljemageri kan forandres, forvandles og tilpasses - vi kan sende pakker med materialer ud, eller vi kan få folk til at finde dem selv. - Dén vi lavede for de voksne der skulle mindes om de børn de engang var, var pakket sådan her:Online-formatet er et spændende sted at lege. Folk bliver i højere grad guidet igennem legen, hvilket gør at guiden kan tage deltagerne med ud på nogle spændende og overraskende omveje - som for eksempel når de skal udfylde en formular og først opdager at de faktisk er ved at lave en medalje når de er halvvejs igennem.
Vi havde også gemt en lille konkurrence i formular-medaljen, men dén er hemmelig...Hvis du vil høre mere on hvordan vi kan lege sammen online, så kontakt os.

Formularen og medaljen blev lavet til COC - Playful Minds online seminar/netværksmøde.Andre "Med-det-vons-lege":

Nogle af vores yndlingslege ligger altid pakket og klar til at blive legetnu - find dem her
Hvordan leger vi i den nye virkelighed?
En hemmelig klub og Covid-19

Mødet med kunsten og kunstnerisk leg er vigtig.
Især når virkeligheden bliverer usikker. Samtidig er det meget nemt at skære kunsten og legen væk når det hele bliver lidt svært, for kunst og leg virker ikke livsnødvendigt, men det giver næring til sindet og kreativiteten.

I en hemmelig klub, forsøger vi at lege med alt.
Så nu, hvor virkeligheden er en anden, leger vi stadigvæk.Vi må bare gøre det på en lidt anden måde end vi plejer, og det er heller ikke noget problem: Siden marts har vi lavet online-lege-udfordringer og live-streamet workshops om papirparykker, pap-hjelme, fingerdukker af sære Japanske ånder og wunderkamre.I maj fandt vi en sikker måde at afholde vaskeægte workshops på:
I Den Store Kat skubbede De Grå Vagter deltagerne nænsomt rundt med deres specielle afstandstænger. Vagterne udleverede materialer til vindspil med de samme multifunktionelle stænger og sammen lavede vi musik til Den Store Kat.
Du kan se Den Store Kat på Sankt Nicolaus Gade i Aarhus.
Workshoppen er udviklet til Børnekulturhuset og BørnehjælpsdagenVores lege er ofte rolige, eftertænksomme og foregår inde i fantasien - alt sammen noget der fungerer godt i vores nye virkelighed. Vi leger nogle gange med jer, uden at være sammen med jer: Lige nu står Den Indadvendte Legeplads igen på Ingerslevs Boulevard i Aarhus, det er en legeplads til fantasien og dagdrømmene, besøg den hvis du gerne vil besøge en helt anden virkelighed.I en lille skov i det nordlige Aarhus kan du lege i et lille skov-museum. her du kan udstille tabte ting, fundne ting og andre skatte og undere.Gennem årene har vi lavet en række udsmykninger, nogle varige, nogle midlertidige, alle inviterede til opdagelse og foto-leg. Det offentlige rum er et fantastisk sted at opleve kunst, mens museerne er lukkede. Det er også en fantastisk måde at indlede samtaler med folk på, for vi er ikke klædt ud som banditter, når vi maler.

Vi har lavet, forvandlet og leget i alternative virkeligheder i mere end 10 år og denne her nye, upraktiske virkelighed - den kan vi også sagtens lege i.Vi er på Instagram!

Modtag højst hemmelige nyheder:Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Facebook Share in an email