Facebook Twitter

Traditionelle legepladser er, måske uden at nogen har tænkt over det, lavet til udadvendt, eller ekstrovert leg: De er lavet så så mange børn som muligt kan udfordre deres mod og klatreevner, det er steder hvor man tager chancer, steder med masser af liv, larm og vildskab.

Gennem det sidste år har vi udtænkt og bygget en legeplads til introvert leg for alle dem der hellere vil lege alene, dagdrømme og opfinde fantastiske historier end at gynge og klatre og D. 10. maj kl. 14.00 åbner legepladsen på Ingerslevs Boulevard, tæt på Harald Jensens Plads i Aarhus.

Den indadvendte legeplads er den første, men forhåbentligt ikke den sidste af sin art. Vi har lavet den for Aarhus Kommune og den har fået sin farve af Malgodt.Kom billigt til verdens hyggeligste festival

På Djursland ligger der et lille sted der hedder Skarresø, hvert år forvandles det til landets hyggeligste festival, for selvom der er musik, så handler festivalen mest om at bygge tårne, piratskibe, legepladser og huler - du kan bygge lige hvad du vil og hvis du ikke lige kan finde på noget, kan man hamre og save med på noget af det de andre laver.


Skarresø festival er i år fra den 16. til den 20. juli og du skal bare komme, du behøver ikke at kunne kende en topejs-hammer fra en minirig-sav.


Vi elsker denne her byggefestival, ikke mindst fordi den har sneglebingo, svømmepøl og sin egen sø. Og vi har en hemmelighed at dele med dig: Hvis du skriver koden HEMMELIG når du køber billet, så får du halvtreds kroner i rabat.

Billetterne køber du lige her! Husk at skrive koden ind, så kommer der en mulighed frem som hedder 'Vennebilletter'.

Leg i maj!

D 5. May: Prøv lykken i vores konditori-lotteri på den fabelagtige legeplads Skolemarken i Aarhus.
Vil du sætte tænderne i en baconditor-kage?
Eller en knasende kikset kage?
Kun skæbnen vil bestemme!D. 6. maj: Den Ornamentalistiske Tattoo-Salon åbner til Årets Børnehjælpsdag i Aarhus

D. 12. maj: Åbent hus hos Langt Ude som er en gård for gamle Danske husdyrracer der har det virkeligt dejligt!
(man kan endda overnatte sammen med gederne!)

16.-19. Maj: Film i Skoven i Aarhus


D. 25.-26. maj: Pro Juventute Spielfestival 2018, i Biel, Schweiz.
Vi fortæller om vores introverte legeplads - og hvordan vi opfinder lege - den ene dag, og den anden dag forvandler vi en legeplads.

D. 31.maj: Børnenes Grundlovsdag

Vi skriver snart lidt mere om det hele...

Glemte Skatte fra Tidernes Morgen

Du har nok ikke hørt så meget til os sidste år.

En af grundene er, at vi har været travlt optaget i vores hemmelige laboratorieværksted hvor vi har opfundet bygget en inadvendt legeplads.

En inadvendt, eller introvert, legeplads er ikke noget vi nogensinde er stødt på før, men vi syntes at de skulle findes, for introvert leg kan være fantastisk, så i sommer begyndte vi at opfinde, tænke og udforske hvordan sådan en legeplads skulle være og nu er den altså færdig!

Den introverte legeplads, som hedder Glemte Skatte fra Tidernes Morgen handler om at lege på en anden måde: Den er meget, meget lille og den indbyder ikke til at klatre, løbe, rutsche og gynge, faktisk kan man næsten ikke bevæge sig i den, til gengæld er der et hav af ting som vil pirre nysgerrigheden, starte (eller afslutte) historier og forvandle dig til en anden. Du leger alene og det er et rigtigt, rigtigt godt sted at drømme.

Glemte Skatte fra Tidernes Morgen vil blive stillet op i Aarhus senere i år og skal du nok høre fra os igen, for så skal vi holde en lille fest af en slags, men indtil da, er her et par billeder af hvordan den blev til:


Der sker når det sner!

Vinteren kommer og når den gør det, er det tid til SNEFEST for fjerde vinter i træk!
Kom og byg de mest fantastiske skulpturer når jorden bliver hvid, grib en snesav, et snebor eller spænd fodsporsforfalskerne på fødderne og hold SNEFEST med os.
Tilmeld dig nyhedsmailen, så giver vi besked når det sker og fortæller hvor det sner.

Støttet af Børnekulturhuset

Værkstedsbesøg!Det fabelagtige Kulturmagasin Fine Spind har besøgt vores værksted og lavet en fotoserie om alt det man kan finde derinde, så nu kan du se alle vores hemmeligheder, notitser fra opdagelsesrejser og skjulte skatte lige her!

De viste billeder er ©Fine Spind
Modtag højst hemmelige nyheder:Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Facebook Share in an email