Facebook Twitter

NY LEG: Kollageudfordringen!

Kollageudfordringen!

Kollageudfordringen er - præcis som navnet siger - en sjov udfordring hvor du til slut, har lavet din egen, fabelagtige kollage.
Undervejs i workshoppen lærer du tips, tricks og idéer - deltagerne kan også vise hvad de laver og spørge os og hinanden og kommentere på hinandens kollager.
Workshoppen kan tilpasses - den på billedet blev lavet for voksne en aften på Godsbanen i Aarhus. Her hyggede deltagerne sig med en øl mens de arbejdede og de indrammede deres værk, da det var færdigt.
Vi kan også finde på et tema for udfordringen - det gør det lidt lettere.

Kollageudfordringen egner sig godt som online workshop over Zoom, Teams eller Meet. Deltagerne henter stumperne og stykkerne for det går løs, eller får dem tilsendt inden workshoppen.

Alder: fra 8 år, men egner sig også supergodt til voksne

Format 1: Fast starttidspunkt (virker også online)
Varighed: 1-1,5 time
Pris: 3.600,-
inkl. materialepakker til op til 20 deltagere (flere pakker kan tilkøbes), ekskl. rammer og evt. forsendelse.

Format 2: Drop-in (virker ikke online)
Varighed: 3 timer
Pris: 7.000,-

Online workshop: Medaljemageriet

En af de lege/workshops der har været mest oplagt at forvandle til et online-arrangement, er vores medaljemageri, hvor deltagerne laver den medalje som dronningen ikke har opdaget at de har fortjent.

Siden foråret har vi lavet medaljer på engelsk, dansk og tysk, vi har lavet dem med voksne, vi har lavet dem med børn, I december lavede vi en skræddersyet medaljeworkshop for voksne der skulle huske de børn de engang var.

Det Online Medaljemageri kan forandres, forvandles og tilpasses - vi kan sende pakker med materialer ud, eller vi kan få folk til at finde dem selv. - Dén vi lavede for de voksne der skulle mindes om de børn de engang var, var pakket sådan her:Online-formatet er et spændende sted at lege. Folk bliver i højere grad guidet igennem legen, hvilket gør at guiden kan tage deltagerne med ud på nogle spændende og overraskende omveje - som for eksempel når de skal udfylde en formular og først opdager at de faktisk er ved at lave en medalje når de er halvvejs igennem.
Vi havde også gemt en lille konkurrence i formular-medaljen, men dén er hemmelig...Hvis du vil høre mere on hvordan vi kan lege sammen online, så kontakt os.

Formularen og medaljen blev lavet til COC - Playful Minds online seminar/netværksmøde.Andre "Med-det-vons-lege":

Nogle af vores yndlingslege ligger altid pakket og klar til at blive legetnu - find dem her
Hvordan leger vi i den nye virkelighed?
En hemmelig klub og Covid-19

Mødet med kunsten og kunstnerisk leg er vigtig.
Især når virkeligheden bliverer usikker. Samtidig er det meget nemt at skære kunsten og legen væk når det hele bliver lidt svært, for kunst og leg virker ikke livsnødvendigt, men det giver næring til sindet og kreativiteten.

I en hemmelig klub, forsøger vi at lege med alt.
Så nu, hvor virkeligheden er en anden, leger vi stadigvæk.Vi må bare gøre det på en lidt anden måde end vi plejer, og det er heller ikke noget problem: Siden marts har vi lavet online-lege-udfordringer og live-streamet workshops om papirparykker, pap-hjelme, fingerdukker af sære Japanske ånder og wunderkamre.I maj fandt vi en sikker måde at afholde vaskeægte workshops på:
I Den Store Kat skubbede De Grå Vagter deltagerne nænsomt rundt med deres specielle afstandstænger. Vagterne udleverede materialer til vindspil med de samme multifunktionelle stænger og sammen lavede vi musik til Den Store Kat.
Du kan se Den Store Kat på Sankt Nicolaus Gade i Aarhus.
Workshoppen er udviklet til Børnekulturhuset og BørnehjælpsdagenVores lege er ofte rolige, eftertænksomme og foregår inde i fantasien - alt sammen noget der fungerer godt i vores nye virkelighed. Vi leger nogle gange med jer, uden at være sammen med jer: Lige nu står Den Indadvendte Legeplads igen på Ingerslevs Boulevard i Aarhus, det er en legeplads til fantasien og dagdrømmene, besøg den hvis du gerne vil besøge en helt anden virkelighed.I en lille skov i det nordlige Aarhus kan du lege i et lille skov-museum. her du kan udstille tabte ting, fundne ting og andre skatte og undere.Gennem årene har vi lavet en række udsmykninger, nogle varige, nogle midlertidige, alle inviterede til opdagelse og foto-leg. Det offentlige rum er et fantastisk sted at opleve kunst, mens museerne er lukkede. Det er også en fantastisk måde at indlede samtaler med folk på, for vi er ikke klædt ud som banditter, når vi maler.

Vi har lavet, forvandlet og leget i alternative virkeligheder i mere end 10 år og denne her nye, upraktiske virkelighed - den kan vi også sagtens lege i.Det har været et sært år.
Mange af de ting vi allesammen er vant til, har været sværere, men nu er vi i årets mørkeste og mest magiske tid:
Grænsen mellem fantasien og virkeligheden bliver mere utydelig og man tror lidt mere på alt det eventyrlige. Så selvom der ikke kan komme gæster og se det, har vi pyntet døren til vores værksted.
Bare fordi man ikke kan se noget, betyder det ikke at det ikke findes.

Hav en dejlig juletid og hold øje med himlen, for vi holder SNEFEST hvis jorden bliver hvid. Hvis du ikke ved hvad SNEFEST er, så læs om det nedenfor, for det er ret sjovt.Det er blevet vinter og vi håber selvfølgelig at der kommer bunker og bunker af sne, for så kan vi holde SNEFEST!

Når dét sker, så mødes vi og forvandler en plads i Aarhus til en sne-skulpturpark.
Vi ved jo ikke hvornår det sker og heller ikke helt hvor det er bedst at holde festen, så hold øje med himlen og tilmeld dig vores nyhedsbrev nederst på siden eller følg os på facebook, twitter. eller instagram

så fortæller vi hvor det sker når det sner!

SNEFEST er en hyldest til kunstretningen arte povera som stammer fra Italien og fra tredserne og betyder direkte oversat 'fattig kunst'. Det gik blandt andet ud på at lave kunst af 'fattige materialer', der ikke var fine og dyre som marmor eller bronze.

Det billigste, mest fantastiske materiale vi kan komme i tanker om, er SNE!

Alt sneværktøjet er også lavet af "fattige materialer" - nemlig gamle møbler og andet storskrald fundet i gaderne - kom og prøv dem når sneen dækker jorden.

En maske til din maske

Det er Allehelgenstid og siden mange allerede går med mundbindsmaske, har vi lavet en maske til din maske! En MASKEMASKE!

Download, print ud og mal den så den ser fantastisk ud, tag den på og vis os meget gerne hvordan du ser ud med din #Maskemaske på!

Maskemasken er lavet ud fra de masker Japanske samuraier havde på for at virke ekstra skræmmende.

Download din maskemaske her

Pas på du ikke rører for meget ved dit mundbind og husk at skræmme folk så meget at de holder stor afstand.Vi er på Instagram!

Modtag højst hemmelige nyheder:Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Facebook Share in an email