Facebook TwitterDen Indadvendte Legeplads

Hele sommeren kan du finde en sær, lille, rød bygning der ligner en mellemting mellem et grantræ i den forkerte farve og et overambitiøst fuglehus på Chr. Kiers Plads i Aarhus.

Det, du har fundet er faktisk en legeplads, men ikke som alle de andre, for det her, er verdens første legeplads til indadvendt leg.

Traditionelle legepladser er, måske uden at nogen har tænkt over det, lavet til udadvendte, eller ekstroverte, børn: De er lavet for at så mange børn som muligt kan udfordre deres mod og klatreevner, det er steder hvor man tager chancer, steder med masser af liv, larm og vildskab.

Indadvendte børn derimod kan godt lide at lege alene. Deres leg foregår i høj grad i deres egen fantasi, de tænker ofte mere og længere over tingene og de har en god forestillingsevne.

Derfor har vi bygget en legeplads der udfordrer hovedet mere end kroppen - et sted hvor man kan drømme, undre sig og finde på i fred og ro. Det er en meget, meget lille legeplads, for her leger man alene.Luftkasteller på Skanderborg Bibliotek

Kom ind på biblioteket D. 3.-5. Juli mellem 11.00 og 14.00 og tilføj et tårn, en trappe eller noget tredje til det voksende, hvide slot.

Når du har bygget noget til luftkastellet, kan du skrive en drøm, et håb eller et ønske udenpå eller - hvis det er lidt mere hemmeligt - indeni din tilbygning og sammen laver vi et smukt, svævende slot - fuld af Skanderborgs drømme og ønsker.

Senere på sommeren, når der er fest i hele byen, vender alle drømmene, ønskerne og håbene tilbage og vokser sig endnu større.Modtag højst hemmelige nyheder:Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Facebook Share in an email